Størrelsesguide - Vælg den rigtige størrelse

Hvordan kan man se at et dækken sidder som det skal?

Et dækken som sidder godt, vil først og fremmest ikke bevæge sig nævneværdigt når hunden er i bevægelse. Hunden skal have mulighed for at bevæge sig, og dækkenet må ikke gnave eller skære i huden. Et dækken som flagre og sidder løst på kroppen, vil ikke varme optimalt. Derfor er det vigtigt at dækkenet sidder tæt til kroppen, og hvis du bruger sele, skal denne sidde udenpå dækkenet.

Sådan måler du din hund korrekt:

Når du handler hundetøj hos os, er det vigtigt at du måler din hund korrekt. Så finder du den korrekte størrelse, og slipper for at returnere varerne.

Under hvert dækken har vi tilføjet et specifikt måleskema som angiver målene på dækkenet (OBS! det angiver IKKE målene på din hund!). Måleskemaerne finder du i billedegalleriet under hvert enkelt produkt. Vær opmærksom på, at nogle dækkener går ned om lårene på hunden, mens andre stopper ved halen for at give plads til høj haleføring. Se på din hund, hvilket dækken ville den skulle bruge. Sidder halen nede langs benene for det meste, eller bæres den højt? Ryglængde og brystomfanget er de vigtigste mål når du skal finde den korrekte størrelse til din hund.

Når du måler længden på din hund (Også kaldet “A målet” hos Sofadog wear), så måler du fra manken/skuldrene til haleroden. Altså mellem skulderbladende og ned til hvor halen starter.

Det er vigtigt at du tager det præcise mål, du skal ikke ligge til eller tage fra, da du vil ende med et dækken der ikke passer.

Efter du har målt længden på din hund, så måler du brystomfanget. Det gør du på det dybeste punkt på brystkassen. Herefter sammenligner du med måleskemaet som er vist under det pågældende produkt. Vær opmærksom på, at skitserne på måleskemaerne, angiver dækkenets mål, ikke målene på din hund. Har du en race med et bredt hovede/hals, så mål efter om det kan komme igennem dækkenets halsåbning.

Oftest bruger din hund samme størrelse i alle typer af dækkenerne. Hvis produktet er stort eller lille i størrelsen, så står det beskrevet i produktbeskrivelsen.

Vær opmærksom på, at SOFA Dog Wear og DG Doggear benytter forskellige størrelser. Så hold øje med mærket!

Dækkenets pasform:

Du skal ikke bruge en større størrelse i vinterdækken/regndækken end du skal i trøjerne. Der er taget højde for ekstra foer mm. hos producenterne. Det er heller ikke hensigtsmæssigt, at vælge en størrelse større, bare for at være sikker på at din hund er godt dækket. Dækkenerne er lavet med tanke for, at skulle dække de vigtigste områder på hunden. En for stor størrelse vil gøre, at dækkenet ikke kan varme godt nok pga. dårlig pasform, og vil desuden glide rundt på hunden når den er i bevægelse.

En for lille størrelse vil ofte glide op på numsen, og krølle sig sammen over lenden på hunden. Dette sker især under bevægelse.

Høj haleføring/glad hale:

Se efter i beskrivelserne for hvert produkt. Nogle dækkener er lavet specielt til hunde med høj haleføring, og dækkenet vil derfor “dele sig i to” ved hale roden. Det giver plads til at halen kan komme op over dækkenet, uden det vil genere hunden.

Ved returnering betaler du selv for fragtomkostningerne. 

SOFA Dog Wear størrelses guide (Bemærk, dette er kun vejledende, mål altid din hund før du bestiller):

XS0: Chihuahua, Yorkshire Terrier.

XS1: Lille italiener tæve, lille Basenji, Jack Russel Terrier tæve, Chinese Crested, Phalene.

XS2: Normal str. italiener, normal str. Basenji.

S1: Stor italiener, Etnahund, større Basenji, Beagle tæve.

S2: Whippet 13-15 kg

S3: Whippet 15-18 kg (Det er sjældent en Whippet skal bruge M1), Welsh Corgi.

M1: Lille Saluki, lille Galgo, lille Podenco Ibicenco, Pharao tæve, Weimaraner tæve.

M2: Saluki, Galgo, lille Rhodesian Ridgeback tæve, Pharao hanhunde, Weimaraner hanhund, Irsk Setter.

L1: Greyhound tæve, Rhodesian Ridgeback.

L2: Store Greyhounds, Store Rhodesian Ridgeback.

DG Doggear størrelses guide (Bemærk, dette er kun vejledende, mål altid din hund før du bestiller):

XS: Lille italiener, Toy terrier, stor Chihuahua.

S1: Italiener op til 5 kg, lille Basenji, Jack Russel Terrier, Chinese Crested, Phalene.

S2: Italiener op til 6,5 kg, normal str Basenji.

S3: Italiener op til 7,5 kg, Etnahund, Basenji, lille Beagle.

M1: Whippet op til 11 kg.

M2: Whippet op til 14 kg.

M3: Whippet op til 17 kg.

L1: Saluki, Galgo, Pharao Hound, lille Greyhound op til 24 kg.

L2: Greyhound, Saluki, Galgo, Pharao Hound op til 28 kg.

Er du stadig usikker på størrelsen eller pasformen til din hund, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil hjertens gerne gøre hvad vi kan for at hjælpe dig.